Як приготувати жульєн з грибами і куркою
Ніжна, соковита і ароматна французька закуска.
Жюльєн з куркою і грибами – одна з найпопулярніших гарячих закусок. Приготувати її під силу кожному.
Що таке жюльєн
Спочатку жюльєном у французькій кухні називалося не конкретне блюдо, а спосіб нарізки продуктів для салатів, супів і соусів. Овочі, гриби і пагони в більшості своїй нарізаються тонкою соломкою, нагадує спагетті, довге і тонке, а якщо мова йде про овочі округлих форм, як у випадку з помідорами або цибулинами, то тонкими кільцями. Це і є жюльєн.
У вітчизняній кулінарної традиційний жульєн називається різновид страв, що представляють собою запечені в сметані, майонезі або соусі з сиром овочі, м’ясо, птицю, гриби, шинку, рибу, морепродукти, картопля і так далі.
Час приготування:
1 година
Калорійність:
132 ккал на 100 г
Для приготування жульєна знадобиться:
- 500 г курячого філе
- 300 г печериць
- 200 г вершків
- 100 г цибулі
- 100 г твердого сиру
- 1 ч.л. борошна
- Рослинна олія
Спосіб приготування жульєна:
Куряче філе помити, залити водою і довести до кипіння. Посолити і варити 20 хвилин. Дати охолонути.
Нарізати курку, гриби і цибулю соломкою.
Сир натерти на тертці.
Лук обсмажити на олії до прозорості. Додати гриби і смажити, поки не випарується майже вся рідина.
Посолити, додати куряче м’ясо і перемішати. Всипати борошно і ще раз перемішати.
Влити вершки і проварити до загустіння (3-5 хвилин).
Викласти підготовлену суміш в кокотніци. Посипати сиром і запікати при 180º С протягом 20 хвилин або до рум’яної скоринки.
Подавати жульєн гарячим, за бажанням посипавши зеленню.
Пишу про речі, які допомагають жити простіше, краще і веселіше, мотивації, відносини, соціальні проблеми і пастки мислення. І, звичайно, перевіряю поради на собі. Вибираю для статей перевірені джерела інформації.
View all posts