Як приготувати піцу. Смачні рецепти.
5 рецептів смачної піци яку можна приготувати вдома
Піца – дивовижний витвір італійської кулінарії, за своє багатовікове існування вона подолала довгий шлях від простої коржі до кулінарного шедевра улюбленого в усьому світі. Піца – створена для творчості, експериментів і натхнення, її обожнюють діти і дорослі, і не тільки їсти, а й готувати. Домашню піцу можна створити практично з будь-яких інгредієнтів, з самими різними соусами і варіантами тесту.
Як приготувати піцу Цезар
Кожен з нас хоча б один раз пробував знаменитий салат Цезар і складно не погодитися, що він не просто так заслужив свою популярність. Ми ж пропонуємо вам спробувати приготувати піцу Цезар, створену за його аналогії. Це соковита, ніжна піца з прекрасним поєднанням смаків і чудовим ароматом. Вона заслуговує на те щоб опинитися на вашому столі.
Складові.
Для приготування піци нам знадобиться:
- Курка 200 г
- Буженина 200 г
- Помідори 150 г
- Перепелині яйця 15 шт.
- Салат латук 80 г
- Сир Пармезан 100 г
- Сир Моцарелла 200 г
- Соус Цезар 80 г
- Сіль 1 ч.л.
- Чорний мелений перець 4 щіпки
- Тісто для піци 500 г
Приготування піци Цезар
Готуємо тісто для піци.
Готуємо курку тандури.
Деко змащуємо оливковою олією.
Тісто розгортаємо тонким коржем з бортиками і обережно переносимо на деко.
Тісто змащуємо оливковою олією, посипаємо пряними травами і пармезаном.
На тісто викладаємо скибочки буженини, курки тандури і томатів.
Далі додаємо моцарелу і перепелині яйця.
Приправляємо сіллю і меленим чорним перцем.
Відправляємо піцу в розігріту духовку на 3-7 хвилини. Жовтки перепелиних яєць повинні залишитися рідкими, в цьому вся перевага даної піци.
Готову піцу посипати пармезаном, листям салату і полити соусом Цезар.
Чудова соковита і ароматна піца готова.
Як приготувати піцу з сосисками і помідорами
Наступна наша піца це поєднання сосисок, помідорів і звичайно ж сиру. Вона проста в приготуванні, не вимагає складних або незвичайних інгредієнтів, і нею можна нагодувати практично будь-якого любителя піци. А подати з нею можна класичний томатний сік, келих улюбленого вина або пива. Спробуємо?
Для приготування піци з сосисками нам знадобиться:
- Борошно пшеничне 200 г
- Молоко 120 мл
- Рослинна олія 0,5 ст. л.
- Сіль 0,3 ч.л.
- Цукор 1 ч.л.
- Сухі активні дріжджі 0,3 ч.л.
- Для начинки:
- Томатний соус 3 ст. л.
- Сир Моцарелла 200 г
- Сосиски 150 г
- Помідори 3-4 шт.
- Сушений базилік 0,5 ч.л.
- Сушений орегано 0,5 ч.л.
Спосіб приготування піци з сосисками і помідорами
Готуємо тісто. З’єднуємо рослинне масло, цукор, молоко, сіль і активні дріжджі. Все добре перемішуємо.
Додаємо просіяне борошно.
Замішуємо туге, пластичне, не липке тісто, скачуємо його в кулю і ховаємо в холодильник на годину.
Готуємо томатний соус. Для цього томати у власному соку потрібно подрібнити і прогріти на сковорідці.
Сосиски довільно порізати.
Помідори нарізати тонкими скибочками.
Половину сиру натерти, а другу половину порізати брусочками.
Розкачати тісто в корж, і сформувати бортики загорнувши в них сир.
Змастити тісто томатним соусом і розкласти зверху начинку. Зверху посипати все тертим сиром.
Покласти піцу в розігріту духовку на 10-20 хвилин або до рум’яної скоринки.
Готову ароматну піцу можна посипати руколою або листям базиліка.
Як приготувати піцу з салямі, ковбасою, помідорами, моцарелою, твердим сиром, мисливськими ковбасками і зеленню
Хочеться соковитою, м’ясної і ситної піци – давайте приготуємо її з салямі, ковбасою, мисливськими ковбасками, помідорами і двома видами сиру. У таку піцу можна додати гриби або оливки, та й будь-який інший інгредієнт. Ситно і так смачно!
Для приготування такої піци нам знадобиться
- Молоко 200 мл.
- Яйце 2 шт.
- Цукор 1 ч. л.
- Сіль 0,5 ч. л.
- Борошно 450 м
- Дріжджі сухі 5 м
- Оливкова олія 4 ст. л.
- Томатна паста 75 м
- Сметана 100 м
- Зелена цибуля 50 г.
- Мисливські ковбаски 300 м
- Ковбаса 100 м
- Салямі 150 м
- Помідор 1 шт.
- Твердий сир 200 г.
- Моцарелла 200 м
- Чорний мелений перець 1 щіпка
- Базилік 1 щіпка
- Орегано 1 щіпка
- Розмарин 1 щіпка
Приготування піци з салямі і мисливськими ковбасками
Готуємо тісто для піци.
Готуємо томатний соус. Як томатного соусу можна використовувати томати у власному соку, їх потрібно подрібнити і трохи уварити.
Подрібнити зелень.
Порізати мисливські ковбаски, ковбасу і салямі.
Порізати помідори.
Натерти твердий сир і порізати моцарелу кубиками.
Тонко розкачати тісто і сформувати бортики.
Змастити тісто соусом, посипати трохи сиром і зеленню.
Рівномірно розподілити начинку і моцарелу.
Посипати зверху тертим сиром і спеціями за смаком.
Відправити в розігріту духовку на 10-15 хвилин.
Подавати з томатним соком і насолоджуватися ситної домашньої піцою на тонкій основі, хоча з такою кількістю начинки її сміливо можна готувати і на товстій основі.
Як приготувати піцу Фунги
Якщо ви обожнюєте гриби, то ця піца для вас. Готуємо смачну грибну піцу Фунги.
Для приготування нам знадобиться:
- Борошно пшеничне 200 г
- Молоко 120 мл
- Масло рослинне 0,5 ст. л.
- Сіль 0,3 ч.л.
- Цукор 1 ч.л.
- Сухі активні дріжджі 0,3 ч.л.
Для начинки
- Томатний соус 3 ст. л.
- Печериці 3-4 шт.
- Помідори 3-4 шт.
- Сир Моцарелла 200 г
- Сушений орегано 0,5 ч.л.
- Сушений базилік 0,5 ч.л.
Спосіб приготування піци Фунги
Готуємо тісто. З’єднуємо молоко, дріжджі, цукор, сіль і масло. Все добре перемішуємо.
Додаємо просіяне борошно.
Замішуємо туге, що не липке тісто. І ховаємо його в холодильник.
Гриби нарізати пластинками.
Помідори порізати скибочками.
Частина сиру порізати брусочками, а другу половину натерти.
Розкачати корж і загорнути сир в бортики.
Змастити тісто томатним соусом.
Зверху рівномірно розподілити гриби і помідори.
Посипати все тертим сиром.
Випікаємо до рум’яного стану в розігрітій духовці протягом 10-20 хвилин.
Гарячу піцу режим на порції і подаємо на стіл.
Як приготувати піцу з тунцем
Любите кулінарні експерименти і сміливі рішення? Спробуйте піцу з тунцем. Вона соковита, ситна з досить незвичайним смаком, але дуже смачна.
Складові для приготування піци з тунцем:
- Вода очищена 250 г
- Яйце 1 шт.
- Вершкове масло 50 г
- Сіль 1 ч.л.
- Цукор 1 ч.л.
- Дріжджі для піци 1 шт.
- Борошно 3 ст.
- Орегано 0.5 ч.л.
Для начинки:
- Майонез 3 ст. л.
- Кетчуп 3 ст. л.
- Тунець консервований 180 г
- Помідор (великий) 1 шт.
- Сир твердий 150 г
- Орегано 0.5 ч.л.
Спосіб приготування піци з тунцем
У просіяне борошно додати дріжджі і добре перемішати.
З’єднати масло, теплу воду, яйце, цукор і сіль. Все добре перемішуємо. Сюди ж додаємо орегано.
З’єднуємо суху і рідку частину і замішуємо не надто туге тісто. Ми залишаємо тісто на 40 хвилин в теплі.
Розкачуємо тісто в тонкий корж з бортиками і перекладаємо на деко.
Змащуємо тісто соусом і розкладаємо зверху тунець.
Далі кладемо скибочки помідорів і посипаємо все тертим сиром.
Запікаємо піцу до готовності в розігрітій духовці протягом 18 хвилин.
Готову піцу подаємо з томатним соком, насолоджуємося і біжимо на кухню готувати добавку.
Пишу про речі, які допомагають жити простіше, краще і веселіше, мотивації, відносини, соціальні проблеми і пастки мислення. І, звичайно, перевіряю поради на собі. Вибираю для статей перевірені джерела інформації.
View all posts